Президентски и местни избори 2011

Вчера гласувахме за президент и местна власт. Изборите бяха интересни, но и показателни. Победителите в повечето общини още не са ясни, общинските съвети са избрани, президентския избор очаква балотаж. Моралният победител обаче е ясен – това е МЕГЛЕНА КУНЕВА. Тази жена, със значителен международен опит показа, че може без партийна подкрепа да спечели 500 000 гласа. Това бе начинът да се докаже, че гражданското общество в България съществува!! Шамарът за политическите партии отеква силно. И ГЕРБ и БСП разбраха, че може да се участва и да се постига значителен резултат и без партийна подкрепа.
Дали личността на Кунева бе важна или хората гласуваха протестно?  Може би и едното и другото в някаква степен отразяват истината. Днес можем да правим равносметка за бъдещето на г-жа Кунева. Дали тя ще продължи като основе нова партия? Тя ли е алтернативата на статуквото? Тя ли е бъдещия министър-председател? На пресконференцията тя заяви, че продължава своята кауза: „България да бъде успешна европейска страна“ „И аз ще продължавам да следвам гласа на хората“. „Аз ще бъда силен глас на страната на хората“. Макар тези изявления да не дават яснота за бъдещето на Меглена Кунева, факт е, че са я подкрепили много млади хора, хората от големите градове и „добрите хора“ в България!
Да пожелаем светло бъдеще на НОВАТА българска политика в лицето на Меглена Кунева!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Кой командва парада и кой определя дневния ред?

В последните няколко седмици (или дори и месеци) властта в България, като че ли се чувства неудобно, защото неформалната нелегитимна, но много силна власт на специалните разузнавателни средства (СРС) и по точно властта на техните държатели се оказва доминираща.
Въпросът за дневния ред на обществото се поставя от опозицията отляво и отдясно, а управляващите не вземат отношение по тази тема, което пък устройва нелегитимните кръгове разправящи се с флашки и СРС-та. Както и може да се очаква, те са толкова дълбоко законспирирани и така умело управляват своите маши – вестник „Галерия“ и лицето Яне Янев, че едва ли скоро властта им ще намалее. Абсурдно е да се мисли, че тези хора могат да бъдат разкрити и изобличени. По скоро е необходима смяна на модела и изключване на възможността да се манипулира обществото чрез флашки и СРС-та. И как да стане това? Ммммм ……..Труден въпрос!
Ако приемем, че навсякъде по света има скандали и компромати, Уикилийкс печели все по-голяма популярност, то решението е в приемането на тази реалност – слушането със СРС като норма и свикването с тези неща. На пръв поглед е страшно защото се пренасяш в един свят на Биг Брадър и си живееш като в стъклен дом, в който те вижда и чува целия свят. Но когато осъзнаеш, че живееш истински и стоиш зад всяка своя дума и всяко свое действие и няма какво да криеш от другите – тогава разбираш, че проблемите не са в техонологиите и хората, които ги използват а в ТЪМНАТА СЪВЕСТ на тези, които се боят от СРС-та. Ако си чист и открит пред света – то никакви СРС-та не могат да те уплашат.
И току виж сме открили още една функция на тези разузнавателни средства – да пречистят душите и делата ни и да станем по-добри (в началото по принуда, а по-късно и по вътрешно убеждение).
Така че – моля оставете ни СРС-тата – те ще ни направят по-добри!!

Posted in Uncategorized | 1 Comment

За времето и политиката

За времето и политиката винаги може да се говори, за тях може да говори всеки. Въпросът е дали разбира това за което говори или просто си мисли, че разбира.
Днес времето е особено, не само метеорологичното и астрономическото, а и БЪЛГАРСКОТО време е особено. И ако за метеорологичното можем да виним глобалното затопляне или божиите прищевки, за астрономическото въртящия момент на Земята, за Българското време отговорност носим всички ние.
Та днес българското време не е съвсем добро. България по пътя на европейскито си бъдеще има 48% първолаци за които майчиния език не е българския. ЛОШО, много лошо – би си помислил средностатистическия българин. И наистина нещата не са добри – нацията се топи, малцинствата се увеличават. Независимо от това държавата смело навлиза в своята 1330 годишнина.
И управлението не е добро – контрабандата и инфлацията, замръзналото вътрешно потребление и нищожното производство измъчват всички ни. А какво да се прави – политиците и експертитет ни били такива. Ами защо не си намерим по-добри. Вече е модерно да се вземат чужденци за всякаква работа. Можем да си наемем един министър-председател и 2000-3000 експерти по европроекти. И нещата може да потръгнат, или съвсем да се забатачат.
Проблема е като че ли в чакането. Всеки чака да се случат нещата, но „най-добрите“ чакащи са премиерът Б.Борисов и министърът по еврофондовете Т. Дончев. Тяхното чакане е най-фатално за държавата. Още няколко месеца мудност и изчакване и държавата може и да няма нужда от Бойко Борисов и Томислав Дончев.
Примерът на Тунис и Египет е показателен …….

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Здравейте!

Това е първата ми публикация в блога на alfatm.com. Дълги години съм избягвал този начин на изява на собствените мисли, но днес в края на 2010г. вече съм убеден че блоговете са един от най-добрите начини човек да каже на света – това което мисли и това, което му е на сърцето.
Имам намерение да пиша много неща и по различни теми защото съм натрупал толкова много неща за казване в себе си, че само да ми остане малко повече време ще се опитам да ги споделя с всички хора по начин – разбираем и прост.

Posted in Uncategorized | Leave a comment