Кой командва парада и кой определя дневния ред?

В последните няколко седмици (или дори и месеци) властта в България, като че ли се чувства неудобно, защото неформалната нелегитимна, но много силна власт на специалните разузнавателни средства (СРС) и по точно властта на техните държатели се оказва доминираща.
Въпросът за дневния ред на обществото се поставя от опозицията отляво и отдясно, а управляващите не вземат отношение по тази тема, което пък устройва нелегитимните кръгове разправящи се с флашки и СРС-та. Както и може да се очаква, те са толкова дълбоко законспирирани и така умело управляват своите маши – вестник „Галерия“ и лицето Яне Янев, че едва ли скоро властта им ще намалее. Абсурдно е да се мисли, че тези хора могат да бъдат разкрити и изобличени. По скоро е необходима смяна на модела и изключване на възможността да се манипулира обществото чрез флашки и СРС-та. И как да стане това? Ммммм ……..Труден въпрос!
Ако приемем, че навсякъде по света има скандали и компромати, Уикилийкс печели все по-голяма популярност, то решението е в приемането на тази реалност – слушането със СРС като норма и свикването с тези неща. На пръв поглед е страшно защото се пренасяш в един свят на Биг Брадър и си живееш като в стъклен дом, в който те вижда и чува целия свят. Но когато осъзнаеш, че живееш истински и стоиш зад всяка своя дума и всяко свое действие и няма какво да криеш от другите – тогава разбираш, че проблемите не са в техонологиите и хората, които ги използват а в ТЪМНАТА СЪВЕСТ на тези, които се боят от СРС-та. Ако си чист и открит пред света – то никакви СРС-та не могат да те уплашат.
И току виж сме открили още една функция на тези разузнавателни средства – да пречистят душите и делата ни и да станем по-добри (в началото по принуда, а по-късно и по вътрешно убеждение).
Така че – моля оставете ни СРС-тата – те ще ни направят по-добри!!

About admin

Аз съм начинаещ блогър с интереси в областта на разработването на дипломни и курсови работи. Собственик съм на сайта http://www.alfatm.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Кой командва парада и кой определя дневния ред?

  1. Много точно и оригинално становище. Харесва ми, макар да е малко странно, че чрез самите СРС-та можем да преборим властта на СРС-тата :)

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>